• Magyar
  • English
  • Deutsch

Gyermekszemészet

A rendelő vidám, gyermekbarát kialakítása lehetővé teszi, hogy a Kicsik vizsgálata játszva, barátságos hangulatban történjen. Speciális eszközök segítségével a még nem, vagy alig beszélő gyermek vizsgálatát is elvégezem.

Nagyon fontos, hogy időben felismerjük, ha a gyermek az egyik, vagy mindkét szemével gyengébben lát, mert a látás fejlődése szempontjából az első életévek kritikusak. Sajnos sokszor a kisgyermekek nem jelzik, hogy nem látnak jól: nem veszik észre, illetve eredendően természetes számukra, hogy homályosan látnak.

Szűrővizsgálattal a látászavar akkor is felismerhető, ha annak nyilvánvaló jele még nincsen. Ha megfelelő vizsgálatokkal időben fény derül az esetleges fénytörési hibákra (rövidlátás, távollátás, asztigmia), és észrevesszük illetve kezeljük a kancsalságot, elkerülhetjük a maradandó tompalátást (amblyopiát).

Látászavar gyanúja, vagy családi érintettség esetén a szemészeti vizsgálat elengedhetetlen. Fontos hangsúlyozni, hogy fejfájás, tanulási nehézségek, olvasási, írási és számolási részképesség zavarok (diszlexia, diszgráfia, diszkalkulia) hátterében szemészeti probléma is állhat; ilyen esetekben feltétlenül ellenőriztesse gyermeke látását!
login :   password :