Szemvizsgálati tudnivalók

Rendelőnkben többféle műszeres vizsgáló eszköz áll a rendelkezésünkre. A panaszok ismeretében sok esetben szükség lehet arra, hogy a helyszínen szemcseppel kitágítsuk a pupillát a mérési pontosság növelése céljából és azért, hogy a szem mélyebb részeit alaposabban át tudjuk tekinteni. A csepp a hatását – a típusától függően – 30-40 perc alatt fejti ki, tehát ennyi várakozási idővel javasolt számolniuk. Mivel a pupillatágasság a látó- és olvasóképességet némileg és átmenetileg befolyásolja, ezt kérjük vegyék figyelembe (pl. az illető legalább 4 órán át járművet nem vezethet.)

Az elvégzett mérésekről és vizsgálatokról részletes lelet készül. 

Tovább az online időpontfoglalási felületre

Online előjegyzés tudnivalók

Regisztrációt követően nyílik alkalma kiválasztani az Ön számára alkalmas időpontot. 

A regisztrált személy foglalhat saját magának vagy családtagjának időpontot. Amennyiben nem saját részre szeretné a vizsgálatot, kérjük annak a személynek foglaljon, akinél vizsgálatot szeretnének. Egy személy több családtagot is regisztrálhat. Amennyiben TAJ számmal nem rendelkezik, vagy nem szeretné nekünk megadni, akkor 000000000 számsort használjon TAJ száma helyett. Ilyen esetekben nem tudunk támogatott készítményt felírni és az ellátás ténye illetve annak dokumentáció nem jelenik meg az EESZT-ben.

Időpontfoglaláskor kérjük válassza ki, hogy saját részre vagy a már regisztrált családtagjának kér időpontot.

Foglalásáról visszaigazoló mailt kap.

Amennyiben nem talál megfelelő időpontot, illetve esete sürgős, kérjük egyeztessen telefonon! Ha jövetele akadályba ütközik, kérjük, hogy időpontját a vizsgálat előtt legalább 24 órával előbb mondja le.

Sürgős, nem halasztható szemészeti ellátást igényel a hirtelen látásvesztés, a kettős látás, a nagyfokú szemfájdalom, a vegyi anyag okozta vagy más súlyos szemsérülés, a szemben lévő idegentest gyanúja. Ha ilyen esetben nem tudjuk azonnal fogadni, hívja a mentőket, vagy jelentkezzen a területileg illetékes szemészeten.